Gezonde limonade

Nu de kinderen de hele dag thuis zijn wordt er meer gegeten en gedronken en niet altijd de meest gezonde dingen. Wil je eens testen of ze een gezondere variant van limonade ook lekker vinden? Ga dan eens aan de slag in de keuken met ze. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder…

Maak eens een lekkere diksap die je later kan mengen met water. Voor bijvoorbeeld een appel/ peren diksap neem je 2 kg biologische peren, 1 kg biologische appels, 300 ml water, 1 biologische citroen en een schone fles.

Was het fruit, snijd in stukken en snijd de klokhuizen eruit. Doe het in een pan met het water en citroensap en laat dit koken. Kook dit daarna op een laag pitje voor een uur. Doe dan alles in een vergiet met een schone theedoek erin en vang het sap op. Knijp de theedoek goed uit. Daarna opnieuw koken en op laag vuur minimaal 2 uur laten inkoken tot het de dikte heeft van siroop. Af en toe even roeren. Daarna laten afkoelen en in de fles gieten met de dop erop. Even 15 minuten op zijn kop neerzetten en daarna rechtop in de koelkast bewaren. Dit recept is met elke fruitsoort naar keuze te maken.

Meer trek in een ijsthee? Gebruik 2 volle handen gewassen bladeren van munt en/of citroenmelisse. Kook 1 liter water en voeg de bladeren toe met het vuur uit. Laat dit 15 minuten staan, waarna je het kan zeven. Als de thee lauw-warm is voeg je het sap van 1 biologische citroen toe en biologische honing naar smaak. Daarna nog 1 uur in de koelkast en de ijsthee is klaar. Serveren met lekker veel ijsblokjes op een warme dag die vast nog gaat komen.

05/03/2020