Kruidnagel bij kiespijn

Het is echt een EHBO-middel bij kiespijn, want uiteraard moet je ook een bezoek aan de tandarts brengen. Maar soms kan dat niet direct of moet je even de nacht doorkomen met pijn die flink kan oplopen. Dan is kruidnagel de perfecte oplossing en zeker iets om in huis te hebben. Meer weten? Lees dan verder…

Het is een heel oude remedie. Onze oma’s wisten hier ook al vanaf. Maar wel een remedie die echt werkt. Kiespijn kan een flinke pijn geven. Ook omdat er vaak zenuwen bij betrokken zijn. Een kruidnagel kan je in de kiesholte stoppen of tussen je wang en de zere kies. Het kruid werkt als een goede pijnstilling, maar dan zonder alle nare neveneffecten. Heb je geen gedroogde kruidnagel in huis, zorg dan dat je altijd een tinctuur bij de hand hebt van dit kruid om op een watje/ wattenstaafje/ steriel gaasje te druppelen en tegen de zere plek aan te houden. Een olie met kruidnagel werkt ook. Vervang dit als de werking uitgewerkt raakt tot je bij de tandarts terecht kan.

Het kruid werkt dus als een pijnstillend middel en is tevens antimicrobieel (tegen bacteriën, virussen en schimmels die een ontsteking kunnen veroorzaken) als je het uitwendig gebruikt. Het zal de problemen niet direct oplossen (zeker niet als de ontsteking diep in de wortelpunt zit), maar helpt je wel een nacht of weekend door.

12/01/2019