Natuurlijke tips bij EHBO: Toco-Tholin druppels

Ik maak niet graag reclame voor een product en wordt echt niet gesponsord, maar soms zijn er natuurlijke kant-en-klare producten die voor veel toepassingen handig zijn en eigenlijk niet mogen ontbreken aan een huishouden of je natuurlijke EHBO-kit. De druppels van Toco-Tholin zijn zo’n product. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder…

Het product bestaat uit druppels gemaakt van 7 zuivere etherische oliën die je o.a. op de huid mag gebruiken. Die oliën zijn: pepermunt, eucalyptus, steranijs, petitgrain (bittere sinaasappel), lavendel, rozemarijn, kruidnagel en menthol. Vaak is 1 druppel al voldoende voor een goede werking.

Je kan het product bijvoorbeeld gebruiken bij hoofdpijn/ migraine. Een druppel op de slapen en/of in de nek kan na een half uur al verlichting van de klachten geven. Ook bij verkoudheid en verstopte neus werkt dit goed. Een druppel op een doek inademen of even stomen geeft al snel lucht en verlichting. Ook de borst of rug ermee insmeren helpt als een natuurlijke vaporub.

Als je vermoeid bent, maar je moet nog verder (bijvoorbeeld autorijden in de nacht) dan kan een druppel inademen op een doek of wat smeren op de slapen/ nek ook tijdelijk verfrissend zijn. Een druppel in de mond helpt voor een frisse adem. Bij een kriebel in de keel een druppel op wat honing en zo lang mogelijk in je mond houden. Daarna doorslikken. Het kan ook helpen bij pijnlijke spieren, door enkele druppels door een basisolie te druppelen en je spieren hiermee in te smeren of toe te voegen aan een voetbad. Het bevorderd ook de doorbloeding. De druppels helpen ook bij het behandelen van steken, prikken of beten. Muggen schijnen niet van de geur te houden, dus een druppel op je kussen kan helpen tegen muggen.

Tot slot kan het helpen bij bruine-/ of kalknagels, maar dat heb ik zelf nog niet uitgetest. 2x per dag een druppel op de nagel. Echter dat moet je lang volhouden, want het moet uitgroeien en een nagel groeit maar 2 á 3 mm per maand. Het kan ook helpen een ruimte frisser te laten ruiken (bijvoorbeeld bij ziekte) door dit in een brander een tijdje te laten staan. Tot slot kan je een druppel in je schoenen druppelen als je last hebt van zweet-/ vermoeide voeten of nare geurtjes.

Kortom een veelzijdig product voor weinig kosten. Een aanrader. LET OP: Zorg ervoor dat je dit product niet in je ogen krijgt, want dat brand enorm. Was dus goed je handen als je het aangeraakt hebt. Smeer dit dus ook niet in open wondjes.

09/01/2019