Natuurlijke zomertips

Soms zijn er van die handige tips die je leven leuker en makkelijker maken. Toen ik deze zomerse tips tegenkwam wilde ik ze graag met jullie delen, omdat het ook nog eens natuurlijke tips zijn. Dus niet zelf bedacht, maar beter goed gestolen dan slecht verzonnen toch? Wil je hier meer over weten? Lees dan verder…

Tip 1: Als het heel erg heet is werkt je deo vaak niet lekker meer. Een tip is om het aan te brengen voor je gaat slapen. Door de dan lagere lichaamstemperatuur neem je het beter op en werkt het ook de dag erna door. Gebruik natuurlijk bij voorkeur een natuurlijke (zelfgemaakte) deo.

Tip 2: Wil je wat meer blond in je haar als een coupe soleil, maar geen agressieve verf hiervoor gebruiken? Smeer op geplande plekken/ plukken citroensap in je haar en laat het bleken door de zon. Je wordt er blonder van en kan tegelijk genieten van de zon.

Tip 3: Wil je koele lucht, maar heb je geen airco? Neem een ventilator en zet er 2 flesjes ingevroren water voor. De lucht wordt dan extra gekoeld.

Tip 4: Geuren je schoenen na er een dag met warme, blote voeten in gelopen te hebben? En geen zin in synthetische geur verfrisser? Doe er in de avond een ongebruikt theezakje in en ze zouden de volgende ochtend weer fris moeten zijn.

Tip 5: Nog steeds voedselresten op het rooster van je BBQ en geen zin om met schadelijke reinigers aan de slag te gaan waar je ook je eten op legt? Neem een halve ui en haal deze over het warme staal. Alle voedselresten komen dan los.

Tip 6: Drank koel houden buiten de koelkast op een hete dag? IJsblokjes smelten als sneeuw voor de zon. Wat ook kan is een ballon vullen met water en daarna invriezen. Als je ze daarna in een teiltje met water legt en de drank erbij doet in flesjes, blijven deze veel langer koel.

Tip 7: Als het heel warm is, is juist het drinken van warme dranken of het eten van gekruider voedsel een goede tip om je lichaam te koelen. Je lichaamstemperatuur zal even verder omhoog gaan, maar daarna gaat je lichaam aan de slag om extra te koelen.

Heb jij nog een leuke en natuurlijke zomertip? Laat het me weten.

08/02/2019