"Gezondheid is niet enkel

de afwezigheid van ziektes"

                                                                  Hannah Green

Een eerste consult start altijd met een uitgebreide anamnese (vraaggesprek). Daarin bespreken we niet alleen de klacht(en), maar o.a. ook jouw (medische) geschiedenis, voeding, erfelijke belasting en wie jij bent als mens. Daarna neem ik een EAV-meting af (electro-acupunctuur) en maak ik een foto van jouw iris. Zowel de EAV-meting als de irisfoto geven extra informatie over jouw organen en lichaamsprocessen. Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Daarna ga ik alle informatie uitwerken en ontvang je binnen 48 uur van mij de uitwerking met daarbij de adviezen om de therapie te starten. Het advies kan bestaan uit diverse natuurgeneeskundige behandelingen. Deels voer ik die uit en deels kan je thuis aan de slag met de therapie. Zie het kopje 'behandelingen' voor meer informatie over de diverse behandelingen.

Tijdens een vervolgconsult monotor ik de resultaten van de therapie en bespreken we hoe we verder gaan. Ook tijdens een vervolg consult zal ik altijd een EAV-meting inzetten. Een vervolgconsult duurt ongeveer een uur. Een vervolgconsult vindt meestal binnen 4-6 weken plaats, tenzij het gaat om acute klachten. Dan is een snellere afspraak gewenst.

Klachten die o.a. behandeld kunnen worden zijn:

 • Allergie/ intoleranties of overgevoeligheid
 • Chronische vermoeidheidsklachten en/ of stressklachten
 • Hoofdpijn gerelateerde klachten
 • Huidproblemen 
 • Infecties, virussen en schimmels 
 • Longklachten 
 • Maag-/ darmproblemen 
 • Stofwisselingsproblemen
 • Ontstekingen 
 • Overgangsklachten/ menstruele klachten
 • Hormonale klachten
 • Slaapproblemen
 • Gewrichtsproblemen etc.

Wat zeggen clienten over mij?

Al jaren heb ik last van eczeem en smeer ik hormoonzalf. Daar wilde ik graag vanaf en ging naar Karin voor een consult met o.a. electro-acupunctuur. Uit het onderzoek bleek dat ik gevoelig ben voor koemelk. Door dit te laten staan en door ondersteunende kruiden in te nemen, zijn mijn eczeem klachten bijna weg en is mijn spijsvertering flink verbeterd.

Mijn lichaam is sterker geworden en kan zich (sneller) herstellen, wat voorheen niet lukte. Ik ben er nog niet, maar het is fantastisch dat mijn huid geen hormoonzalf meer nodig heeft! Tijdens de gesprekken rondom mijn behandeling ervaar ik Karin als secuur en geïnteresseerd. Haar vriendelijkheid en rustige benadering waardeer ik erg.

Dank je wel! Marlies (48 jaar)

--------------------------------------------------------------------------------------

Ik ben bij Karin Ammerlaan terechtgekomen omdat ik last had van flinke chronische neusverkoudheid en daar baalde ik steeds meer van. Gestimuleerd door een goede vriendin van mij heb ik de stap gezet om eens uit te zoeken wat voeding kan doen. “Baat het niet, het schaadt zeker ook niet, dacht ik”. Karin nam bij de kennismaking uitgebreid de tijd voor een voedingsanalyse. Door het stellen van vragen over mijn voedingspatroon, levensstijl en ervaringen met mijn lijf maar ook door het gebruik van EAV-apparatuur. Het voedingsadvies in combinatie met een kruidentinctuur heb ik met open armen ontvangen. Het advies hield onder andere in om bepaalde fruitsoorten te laten staan en bewuster en gezonder te eten. Sinds de start met Karin haar advies ben ik inmiddels vijf maanden zonder verkoudheidklachten! Ook merk ik dat mijn buik prettiger functioneert en voel ik mij energieker. Ik was mij van tevoren niet zo bewust van het effect van voeding op je gezondheid. Karin heeft mijn blik verbreed, en dat heeft ze op een rustige deskundige manier en in vertrouwelijke sfeer gedaan. Ik kan iedereen een bezoek aan Karin voor voedingsadvies en een algemeen consult aanraden.”

Martine (39)