"Een gewoonte is hardnekkig. Je kunt hem niet zomaar ’t raam uit kieperen, maar zult hem tree voor tree de trap af moeten helpen".

                                                                                     Mark Twain

Auriculo therapie oftewel oor acupunctuur is een geneeswijze ontdekt en ontwikkeld door Dr. Nogier in Europa n.a.v. de Chinese acupunctuur. Daarna is de Chinese en Westerse methode met elkaar verenigd en vullen elkaar mooi aan. Het is een vorm van acupunctuur die alleen bij het oor wordt toegepast en inzetbaar is bij uiteenlopende klachten.

Naast het feit dat het oor lijkt op een foetus in de baarmoeder, is de oorschelp een reflexzone gebied dat correspondeert met alle plekken van het lichaam. Ik start met een intake en ga daarna aan de slag met de behandeling van het oor. Ik gebruik daarvoor een magneet, manuele stimulatie en/of infra rood. Ik werk niet met naalden. Tijdens de behandeling ga ik opzoek naar de punten in het oor die behandeld moeten worden om klachten te verminderen/ op te heffen. Eventueel plaats ik na de behandeling een magneetje of zaadje op het specifieke punt, zodat je thuis de behandeling zelf voort kan zetten. Vaak zijn een paar behandelingen al voldoende om de klacht te verhelpen.

Niet alleen klachten als o.a. gewrichtsklachten, pijnklachten, spijsverteringsklachten of specifieke klachten als tinitus, ontstekingen, slaapproblemen etc. zijn te verhelpen via auriculo therapie. Ook verslaving kan via deze therapie worden aangepast. Er is een speciale behandeling om bijvoorbeeld te stoppen met roken, af te vallen etc.

Vaak is auriculo therapie een ondersteunende behandeling die we in overleg kunnen combineren met andere complementaire behandelingen. Juist deze combinaties maken de behandeling succesvol.

Wil je hier meer van weten? Neem gerust contact met mij op en kijk op de tarievenlijst voor de prijzen. Consulten worden vergoed door de zorgverzekeraar als je hiervoor aanvullend verzekerd bent.