" Met geluk is het net als met gezondheid: als je er niets van merkt, betekent het dat het er is"

                                                            Iwan Toergenjew

De bachbloesem therapie is ontwikkeld door homeopaat Edward Bach die ondervond dat bepaalde bloesems, andere plantenonderdelen en ook zuiver bronwater “energie” bevat die een positieve uitwerking hebben op de mens en vooral op de emoties. Uiteindelijk vond hij 38 verschillende bloesemremedies.

Vanuit een emotionele disbalans kunnen “ziektes” ontstaan of het herstel van “ziekte” belemmeren. Door één of meerdere Bach remedies in te zetten, worden de negatieve gemoedstoestanden veranderd in positieve eigenschappen, waardoor de levensvreugde terug kan keren en het emotionele evenwicht weer kan herstellen. Daardoor kan ook de algehele gezondheid verbeteren. Een voorbeeld is de Bachremedie “Impatiens” die o.a. de gemoedstoestand “ongeduld” omzet in kalmte en rust.

Elke bloesem heeft specifieke kwaliteiten die de mens ondersteunen op zowel emotioneel als fysiek niveau. Voorbeelden van belastende emoties die omgezet kunnen worden in een positieve gemoedstoestand zijn emoties op het gebied van angst, paniek, onzekerheid, overbezorgdheid, besluiteloosheid, verdriet, eenzaamheid etc. Vaak bemerk je al na 2-3 weken resultaat van de druppels.

De bloesems zijn geschikt voor alle leeftijden en kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen met allerlei andere geneesmiddelen ingenomen worden. Het veranderd niets aan je persoonlijkheid, maar kan bijvoorbeeld wel verandering brengen op welke manier je naar dingen kijkt of met zaken omgaat. Je krijgt weer contact met je eigen gevoel en ontvangt inzichten hoe bepaalde zaken aan te pakken om de balans weer te herstellen.

  • .