"Het is veel belangrijker om te weten welke persoon de ziekte heeft dan welke ziekte de persoon heeft"

                                                                                        Hippocrates

Massage is één van de oudste methoden voor het stimuleren van natuurlijke genezing. Als je valt, wrijf je al automatisch over de zere plek voor verlichting van pijn. Middels massage besteed ik niet alleen aandacht aan het lichaam, maar ook aan de geest. Dat beschouw ik vanuit de holistische visie als één geheel.

Het gaat om een ontspanningsmassage. Een lichte (therapeutische) vorm van massage, waarbij handen en vingertoppen worden gebruikt op o.a. bepaalde drukpunten.

Tijdens een massage wordt de huid gemasseerd, waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt en de conditie van de huid en het onderliggende weefsel verbetert. Het zet het zelfgenezend vermogen van het lichaam verder aan. Tevens moedig ik het lichaam aan om afvalstoffen die opgeslagen liggen, af te voeren via het bloed en lymfestelsel. De spieren gaan zich ontspannen en het bindweefsel wordt losser. Maar ook op psychisch vlak kunnen er veranderingen optreden. Middels massage wordt je bewustzijn bevorderd, geestelijke spanning verminderd en worden verbanden tussen psychische en lichamelijke spanning duidelijk. Je zal het contact met je lichaam verbeteren.

Stress, emoties en/of pijnlijke ervaringen en gebeurtenissen geven vaak onbewust een verkramping in het lichaam. Dat kan gaan om recente gebeurtenissen, maar ook oud zeer kan opgeslagen worden in het lichaam. Bij dit soort stressklachten, spierpijn en/of gewrichtsklachten is massage een prettige behandelingsvorm. Het kan onderdeel zijn van een breder behandelplan, maar losse behandelingen zijn ook mogelijk als cadeau aan jezelf. Daarbij creëer ik een sfeer van rust en ontspanning, zodat de omgeving geen afleidende factor meer is en je je optimaal kunt ontspannen.

De massage die gegeven wordt is (een combinatie van), buik-, rug-, voet-, arm/hand-, nek/schouder-, gezichts- en/of totale lichaamsmassage (vanaf de schouder tot de voet). De duur is 30 minuten, 45 minuten of 60 minuten.