Natuurgeneeskunde is een holistische geneeswijze:

niet de ziekte, maar de mens staat centraal"

Wat is natuurgeneeskunde?

Uitgangspunt van natuurgeneeskunde is 'genezen met behulp van de kracht van de natuur'. Ieder mens heeft een natuurlijke kracht in zich om te herstellen. Dit noemen we het zelfgenezend vermogen. Natuurgeneeskunde is gericht op het ondersteunen en stimuleren van dit zelfgenezend vermogen via diverse natuurlijke behandelmethodes om het natuurlijke evenwicht in het lichaam weer te herstellen en acute en/of chronische klachten blijvend te laten verdwijnen. Dit omvat een breed scala aan behandelwijzen en adviezen.

Er bestaat in de natuurgeneeskunde geen gezondheidsklacht die op zichzelf staat. Eczeem bijvoorbeeld treft niet alleen de huid. Er zijn ook altijd andere organen of systemen die hierdoor worden beïnvloed en extra worden belast. Elke uiting van een klacht heeft een oorsprong. Natuurgeneeskunde is geen symptoom bestrijding, maar een integrale aanpak op weg naar langdurige gezondheid voor lichaam en geest.

Natuurgeneeskunde is geschikt voor iedereen die zijn/haar conditie, vitaliteit en gezondheid wil verbeteren. Naast het behandelen van acute en chronische klachten is het ook goed preventief in te zetten. De therapie kan op zichzelf staan, maar kan ook een goede aanvulling zijn op reguliere behandelingen.