Nieuws inentingen

Gezondheidszorg nieuws

Er is de laatste tijd weer veel openbare discussie over het vaccineren van kinderen. De EU en het RIVM zien de laatste jaren een daling in het aantal vaccinaties en maken zich ‘zorgen’ hierover. Zoals ze altijd gedaan hebben om mensen aan te zetten tot vaccinatie gaan ze opnieuw over tot bangmakerij in plaats van de juiste informatie te geven omtrent de voor- en nadelen van vaccineren. Er zouden mensen overlijden vanwege deze daling. Er wordt zelfs geopperd om baby’s in de baarmoeder al te vaccineren via de moeder. Wat informatie om eens over na te denken. Lees verder…

Ik ben niet sterk voor of tegen vaccineren en respecteer de mening van iedere ouder in deze. Ik ben wel voor de juiste informatie verstrekken door de overheid/ RIVM voor aanvang van de vaccinatie in plaats van halve waarheden en daar horen ook de negatieve kanten bij, zoals de risico’s en sterfgevallen door de vaccinatie. De juiste cijfers verstrekken in plaats van bangmakerij. Ik vind het dus een goede ontwikkeling dat blijkbaar steeds meer ouders zich in het vaccineren gaan verdiepen in plaats van het klakkeloos uitvoeren van vaccinatie en soms besluiten het niet of anders te doen. Want nee, het is niet verplicht om te vaccineren (ook al wordt het ongevraagd standaard uitgevoerd). Ook kun je, als je wel wil vaccineren een alternatief schema eisen. Hierdoor krijgt je kind bijvoorbeeld op latere leeftijd de vaccins met als voordeel dat je kind daardoor minder prikken krijgt en een beter immuunsysteem ontwikkelt. Je mag ook enkele vaccins overslaan en hierin keuzes maken. Jij bent als ouder de baas en beslist wat je voor jouw kind het beste vindt. Artsen en consultatiebureaus kunnen je tot niets verplichten.

We leven in een welvarend land met goede gezondheidszorg, riolering, schoon water en hygiëne. Door de opkomst van deze ontwikkelingen zijn vele massale besmettingen al sterk gedaald vóór de invoering van vaccins en komt een ziekte als difterie bijna niet meer voor in Nederland. Daarnaast blijken sommige vaccins onvoldoende bescherming te geven. Zo kan je nog steeds kinkhoest krijgen die niet met vaccins op te lossen zijn. Een ander voorbeeld is dat baby’s worden ingeënt tegen Tetanus. Het vaccin heeft echter veel bijwerkingen. Spuit je dat in een 2 maanden oude baby, die nog onvoldoende weerstand heeft opgebouwd, in combinatie met nog 6 andere ziekteverwekkers, dan belast je het immuunsysteem enorm. Mocht een kind van die leeftijd toch door een dier worden gebeten of door straatvuil rollen (hoe groot is die kans), dan kan je alsnog een injectie geven die tetanus voorkomt. Polio is ook een voorbeeld dat je aan het denken zet. Slechts 5% van de mensen die besmet wordt, krijgt daadwerkelijk griepachtige klachten en van die 5% krijgt slechts 1 op de 1000 verlammingsverschijnselen die met medicatie regelmatig genezen kan worden. Juist het verlagen van de weerstand (dat gebeurt door het geven van injecties) verhoogd de kans op polio. Mensen kregen vroeger de BOF (en mazelen) en juist kinderen konden hiervan genezen met levenslange weerstand tegen de ziekte. Nu worden kinderen hiervoor ingeënt, maar krijgen mensen nog steeds de BOF. En zo blijft het een cirkel waar niemand meer een begin en eind aan ziet.

Gelukkig zijn er steeds meer artsen opgestaan tegen het HPV vaccin. En waar ik hiervoor aangaf geen mening te geven over wel of niet vaccineren, geef ik voor dit vaccin wel een hele duidelijke mening en maak ik me ernstige zorgen. Er zijn diverse wereldwijde sterfgevallen en nog meer permanente beschadigingen van lichaam en geest bekend na vaccinatie met HPV en hoewel de overheden nog niet luisteren wordt steeds meer de noodklok geluid tegen dit vaccin door specialisten vanwege o.a. de aanwezigheid van gevaarlijke ingrediënten zoals aluminium en lichaamsvreemde eiwitten. Het is een experiment wat wordt uitgevoerd op 12-jarige meisjes en als je de plannen mag geloven in de toekomst ook op jongens. Blijf goed geïnformeerd. Wat ik hiermee wil zeggen is, laat je goed informeren en wees kritisch. Het consultatiebureau verteld je helaas alleen wat ze moeten zeggen van de overheid en ook artsen zijn hier niet altijd kritisch in. Enkele artsen die wel opgestaan zijn tegen de HPV-vaccinatie voor 12-jarige meisjes, wisten niet door te dringen tot de overheid. Dus gebruik je gezonde verstand en kijk voor een tegengeluid eens op de site van de vereniging kritisch prikken. Als je een weloverwogen en goed geïnformeerde keuze maakt, dan is dat prima. Wat de keuze ook is.

Bron: vereniging kritisch prikken, RIVM, Nu.nl