Elektro-acupunctuur

Elektro-acupunctuur (EAV) is een veilige en pijnloze manier om bijvoorbeeld de status van organen en lichaamsprocessen te meten. Het is ontwikkeld door de heer Voll uit Duitsland en kan voor alle leeftijden worden toegepast. Wil je weten waarvoor EAV o.a. gebruikt wordt? Lees dan verder…

Vanuit de acupunctuur was al bekend dat organen en acupunctuurpunten met elkaar in verbinding staan. Via de EAV apparatuur en hand electrode wordt een kleine hoeveelheid gelijkstroom door het lichaam gestuurd via het acupunctuurpunt op de hand of voet. Dit punt staat in verbinding met een specifiek orgaan of lichaamsproces en meet de weerstand van dat specifieke orgaan. Op deze manier meet je of een orgaan in goede gezondheid is, of dat er sprake is van irritatie/ ontsteking of verzwakking/degeneratie. Zo kan een natuurgeneeskundig therapeut snel en pijnloos een diagnose stellen over de status van organen en lichaamsprocessen. Maar er zijn nog meer gebruiksmogelijkheden met de EAV.

Met de EAV kunnen bijvoorbeeld allerlei (voedsel) allergieën en intoleranties gemeten worden. Zelfs al bij pasgeboren baby’s. Tevens kunnen (reguliere) medicatie of supplementen doorgemeten worden en het effect daarvan op het lichaam. Maar ook de aan-of afwezigheid van voldoende vitamines en mineralen of de aan- of afwezigheid van bacteriën, schimmels, parasieten etc. Met behulp van EAV kan ook precies gemeten worden welke natuurgeneeskundige therapie voor jou als persoon helpend is en de klachten zal doen afnemen. Op deze manier krijg je een therapie die helemaal is toegespitst op jou als persoon en die voor iedereen verschillend zal zijn. Met de EAV kunnen ook homeopathische middelen samengesteld worden. Maar dit zijn slechts enkele mogelijkheden die met behulp van de EAV ingezet kunnen worden. Wil je hier meer over weten of jezelf laten testen? Neem gerust contact met mij op.