Meer dan een plant: Kaneel

Ik zet steeds een kruid centraal wat ik binnen de natuurgeneeskunde inzet als onderdeel van een behandeling. Hierbij wel de kanttekening dat ik niet symptomatisch werk wat betekent dat ik het genoemde kruid nooit alleen op de specifieke werking inzet maar altijd in combinatie vanuit een gedegen natuurgeneeskundige anamnese en behandeling. Deze keer staat kaneel (Cinnamomum verum/ zeylandicum) centraal. Lees meer…

Kaneel werkt verwarmend en verdrogend op het lichaam. Het bevorderd de spijsververtering en kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Omdat het verdrogend werkt, kan het uitscheidingen als diarree verminderen. Daarnaast kan het ook helpen bij griep en verkoudheid omdat het bacteriën helpt bestrijden. Daarom een eenvoudig recept voor een anti-griep drankje.

Ingrediënten:

3 biologische citroenen in dunne plakjes

Biologische honing naar smaak

4 cm verse gember (schillen en in dunne plakjes)

Snufje biologische kaneelpoeder

Afsluitbaar potje

Doe alle ingrediënten in een potje, roer ze door en sluit deze goed af. Bewaar dit in de koelkast en laat een tijdje staan om goed in te trekken. Als je deze nodig hebt kan je er thee van maken. Neem dan een paar theelepels siroop met een stukje gember en citroen erbij en giet er kokend water overheen. Drink de drank zo heet mogelijk. Je kan ook een lepel siroop zo eten voor het slapen gaan. Je kan het mengsel 2-3 maanden in de koelkast bewaren.