Massage

Er zijn vele vormen van massage. Zo kan een sportmassage of Shiatsu massage hoewel nuttig, vrij pittig zijn qua massagrepen en gevoel en is een ontspanningsmassage juist veel zachter en meer rustgevend. In mijn praktijk geef ik de ontspanningsmassage en daar heb ik nu een leuke kortingsactie voor. Over deze massage naar keuze wil ik graag wat meer vertellen. Lees verder….

Naast dat je erg kan genieten van een massage en je lichaam erdoor ontspant en tot rust komt is het ook heel gezond voor lichaam én geest. Tijdens een massage kom je tot jezelf en kan je lichaam zichzelf gaan herstellen. Ook wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd in het lichaam die stress verminderen en het geluksgevoel verhogen. Tevens wordt de doorbloeding in je lichaam gestimuleerd door massage, waardoor spieren weer soepeler worden en klachten kunnen verminderen omdat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangezet. Als de doorbloeding verbetert kunnen afvalstoffen je lichaam sneller en beter verlaten. Het is dan ook belangrijk om na een massage voldoende water te blijven drinken.

Wil je kort na (zware) inspanning een massage om je spieren te laten herstellen, neem dan juist een ontspanningsmassage in plaats van een sportmassage. Ook dit is onderzocht. Een sportmassage zet teveel druk op de spieren, waardoor de bloedtoevoer juist afneemt en de spieren verder belast worden in plaats van minder. Een ontspanningsmassage met zachte aanraking laat de bloedtoevoer toenemen en dat zorgt voor een sneller herstel en minder spierpijn. Zorg dus goed voor jezelf na inspanning en boek een massage. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen door onderzoek en metingen dat na een massage met lichte aanrakingen (de ontspanningsmassage) het immuunsysteem sterker wordt door toename van lymfocyten (witte bloedcellen) en stress, onrust en agressie verminderd.

Welk deel van je lichaam je wil laten masseren is je eigen keuze. Alles is mogelijk. Ondergoed kan altijd aanblijven als je dat zelf prettiger vindt. Jij bepaalt wat je wel en niet prettig vindt en ik zorg voor een ontspannen en rustige sfeer. Houdt er wel rekening mee dat er mogelijk massageolie op het ondergoed kan komen als bijvoorbeeld buik of benen gemasseerd worden.