Kalknagel/ schimmelnagel

Veel mensen hebben er last van. Het is niet alleen een lelijk gezicht, maar het kan ook pijnklachten gaan veroorzaken, jeuk, overgaan op andere nagels of gaan infecteren. Het gaat om een hardnekkige schimmel onder de nagel die zeer moeilijk weg te krijgen is. Hoe je dat kan doen op een natuurlijke manier? Lees verder….

  • Knoflook is van nature antimicrobieel. Wat je kan doen is een voetbad maken van 10 geplette knoflooktenen en 500 ml water. Doe de geplette knoflooktenen in water en laat ze 3-5 minuten koken. Als het voldoende afgekoeld is kan je dit gebruiken als voetbad voor 20 minuten. Doe dit minimaal 3x per week en hou een tijd vol. Wat ook kan is de knoflook doorsnijden en dit 2x per dag over de nagel heen smeren.
  • Tea tree olie is een etherische olie die ook sterk antimicrobieel werkt. Doe 3 druppels 100% pure olie op de nagel en wrijf de nagel in met een watje. Ook dit 2x per dag en langere tijd volhouden. Dit kan je ook doen met lavendelolie.
  • Vicks vaporub op de nagel smeren. Echter in Vicks zit petroleum en of je dat nu op je huid wil smeren? Zelf maken kan ook met mengsel van etherische oliën (citroen, eucalyptus, tea tree, lavendel en eventueel tijm). Mix dit met 3 EL vloeibare kokosolie en laat weer hard worden. (Meer van dit soort natuurlijke verzorgingsproducten hoor je tijdens de workshop op 18 december).
  • Klein druppeltje appelzijn op de nagel druppelen of via een watje. Minimaal 2x per dag en ook dit volhouden tot de schimmel eruit gegroeid is. Nog beter is een watje met appelazijn met tape om de nagel binden en een nacht laten zitten.
  • 2 keer per dag insmeren met kokosolie of aloë vera gel tot de nagel weer gezond is.
  • 2x per dag een voetbad met groene leem en wat druppels tea tree of lavendelolie

Bekijk welke methode voor jou het beste werkt en goed vol te houden is. Dit moet je namelijk wel enkele weken tot 2-3 maanden gaan doen tot de nagel weer gezond is. Daarbij elke dag schone sokken aan en schoenen waar je met je blote voeten in hebt gelopen goed reinigen van binnen. Kalknagels zijn een uiting van een verstoring in de gezondheid. Ga naast deze behandeling dus voor jezelf na hoe het ervoor staat qua gezondheid en gezonde voeding, anders blijven ze terug komen.