Natuurlijke EHBO: Hoofdpijn

Omdat deze nieuwsbrief over hoofdpijnklachten gaat, wil ik ook enkele eenvoudige natuurlijke tips geven om hoofdpijn af te zwakken zonder direct te grijpen naar aspirine of andere pijnstilling. Dit werkt vooral bij beginnende hoofdpijn, waarbij je nog wel kan functioneren. Voor de hoofdpijn die richting migraine gaat zal dit in veel gevallen onvoldoende werken Meer weten? Lees dan verder…

  • Zoals ik in het hierna volgende artikel verder zal toelichten, is het bij beginnende hoofdpijn belangrijk om je aandacht te verleggen van je hoofd naar de rest van je lichaam. Dat kan je bewerkstelligen door een lauw-warm voetenbad te maken van water met wat citroen en/of zeezout. Ga een half uurtje rustig zitten en ontspan.
  • Wat ook kan werken is een goede etherische lavendelolie bij je slapen, voorhoofd, nek en schouders smeren en dan even rust te nemen. Ik heb al eens vaker een artikel geschreven over de samengestelde etherische olie van Toco-Tholin. Die werkt ook goed om op deze plekken te deppen.
  • Een andere tip is afwisselend een warm/koud compres op je hoofd leggen of warm-koud wisselbaden als voetbad te nemen. Je zet dan 2 bakken naast elkaar. 1 met warm water en 1 met koud water. Ongeveer 4 minuten in het warme water en dan 1 minuut in het koude water. Dit minimaal 2-3 keer afwisselen en eindigen met koud. Daarna lekkere warme sokken aan.

Tot slot kan het helpen om de vliesjes tussen je vingers wat steviger te masseren aan beide handen. Dus je masseert met je ene hand, de vliesjes tussen de vingers van de andere hand en wisselt dan. Ook het masseren van de pink kan verlichting geven. Deze punten staan in verbinding met jouw energiebanen in het lichaam en geven wat ontspanning.

01/02/2020